Thursday, 13 October 2016

INFOGRAFIK : MADU & JERAWAT - FORMULA SELAMATKAN POKET


Madu merupakan penawar semulajadi terbaik untuk melenyapkan jerawat & kesan parut.


Ini kerana ia mengandungi sifat-sifat anti bakteria,mengekalkan kelembapan kulit & melegakan keradangan kulit.


Cara paling mudah untuk merawat jerawat & parut ialah dengan cara madu disapukan terus ke atas jerawat & parut dengan menggunakan putik kapas.


P/S: Mereka yang berkulit sensitif amat sesuai untuk menggunakan madu sebagai perawatan alami.


Semoga bermanfaat


#Tipskecantikan

Sunday, 9 October 2016

KESILAPAN BIASA DLM MEMILIH FOUNDATION & TIPS MEMILIH


Assalamualaikum & salam sejahtera semua..

Hari ini Erine nk share pasal salah satu daripada kesilapan yg biasa kita buat semasa memilih foundation.

Erine telah byk ditanyakan soalan baik dari pelajar,client & kenalan erine tentang bagaimana nak memilih foundation dgn betul.
Pernah satu kejadian semasa erine membelek2 brg dalam Watson.Masa tu,Erine tgh di bahagian mekap.Kebetulan tgh usya BB Cushion Sendayu Tinggi.Hehe.Erine sbenarnya pengguna tegar produk sendayu tinggi sejak tahun lepas.Nanti lah Erine review pasal sendayu tinggi yer sayang2..
Berbalik cerita dlm Watson tu,Ada sorang adik tu nak beli foundation tapi memang x tahu nak pilih color mcm mana.

Perkara paling asas & penting ialah :

- Test foundation di tempat terang.Jangan di tempat yg kurang cahaya sebab nya kita x boleh nampak color mana yg MATCH dgn kulit muka.

- Test di pergelangan tangan ( Bukan tapak tangan ),Calitkan & kita akan dpt lihat sendiri color apa yg sesuai.Tapi mcm Erine pesan td,pencahayaan semasa menge TEST td mesti terang ( Tapi jgn lah cahaya terang sgt,itu pun tak bagus juga ) .Cahaya mcm dlm watson tu cantik lah kan..Mall ke.Hmm


Tapi kan,ada lah erine terbaca di Blog sebelah,Owner blog tu ckp salah cara test Foundation di pergelangan tangan,die ckp test color di muka.Erine x ckp salah,tapi cuba uolls
bayangkan


SITUASI SATU:


Erine ke kedai mekap nak beli foundation,semasa dlm kedai tu Erine test foundation tu kt muka Erine,bukan satu color tpi kesemua color code kt muka Erine.

Cuba uolls bayangkan apa yang pekerja kedai & pelanggan2 yg lain cakap apabila tgk perbuatan Erine mcm tu. Pelik bukan? Hmm..

MORAL OF THE STORY :


Jgn lah cepat melatah cakap test foundation kt pergelangan tgn tu salah terus.Sebenarnya dua2 cara tu pn betul tapi bergantung pd situasi.Kita diskus kemudian lah psl tu.

Ok.Sekian lah sedikit ilmu yg paling tak seberapa yg Erine dpt kongsikan.


Tuesday, 27 September 2016

Monday, 19 September 2016

5 'RAHSIA' UNTUK MEKAP KEKAL TAHAN LAMA









Penggunaan Danos Loose Powder memang amat membantu dlm kerja2 mekap Erine.Nak2 lagi jika mekap pengantin,Cabaran utama dlm mekap pengantin ini ialah kita harus mempastikan mekap mereka kekal tahan lama,stay flawless,tak bercapuk.

Danos loose powder memang sangat membantu dlm hal itu.Erine dah cuba banyak loose powder jenama lain tapi hasil nya memang tak sama sangat dgn Danos.

Jangan percaya Erine...Uoollss mesti CUBA..

Ia sesuai sgt juga utk mereka yg bekerja office atau outdoor.Memang TERBAIK.

Thursday, 8 September 2016

3 'ELEMEN' INI MAMPU BUATKAN HIDUP KITA KEMBALI CERIA










NOTA KASIH SAYANG : Share lah sebab Erine Klu Boleh Nak Semua Orang Tahu TIPS Ini.Mana Tahu Dgn Sebab Kita Share,Akan Membantu Saudara,Kawan2 Kita ke Kan..